Hos BlomsterBaren Stockholm i Hägersten kan du enkelt beställa blomsterbud och skicka blommor till Hägersten och närliggande orter.
Adress: Hägerstensvägen 142,
126 49 Hägersten
Telefon: 073-070 67 95

E-mail: info@blomsterbarenstockholm.com

Här kommer du snart kunna beställa blommor direkt i vår webshop. Tills dess kontaktar ni oss i butiken på 073-070 67 95 så hjälper vi er.

Image Alt

Skötselråd

Snittblommor

När dina snittblommor lämnar butiken är dom snittade och vattenpackade för att dom ska hålla tills du kommer hem. Väl hemma ser du till att fylla vasen med kallt och mycket vatten och häller ner den medföljande näringspåsen. 

Var tredje dag ser du till att byta till nytt kallt och fräscht vatten. Diska gärna ur vasen också. 

Tänk på att snitta om dina blommor samtidigt som du byter vatten. Det är viktigt att du snittar med en vass kniv, det finns att köpa bra snittknivar i butiken. Klipp aldrig stjälkar med sax för då har dom svårt att dricka vatten. 

Snittblommor vill inte stå i direkt solljus och heller inte i drag. Finns möjlighet att förvara blommorna svalt under natten så är det bra. 

Tänk på att vissa blommor har längre hållbarhet än andra. När en blomma har vissnat så plocka bort just den och fortsätt njut av din bukett. I slutet kan man plocka isär buketten och sätta det som finns kvar i mindre småvaser. På så sätt kan du njuta länge av dina blommor. 

img_0046.jpg

Krukväxter

Det finns otroligt mycket olika krukväxter och alla vill såklart inte skötas på samma sätt. 

I regel kan man tänka att de flesta växter inte vill stå i direkt solljus. 

Många växter tål att torka upp ordentligt mellan vattningarna. Det är vanligare att man råkar dränka sina växter än att de dör av torka. Ett tips är att lyfta på innerkrukan, känns den lätt är det dags att vattna. Är den tung så behövs inget vatten. Man kan även sticka ner fingret långt ner i jorden för att känna om det är fuktigt. Det är nämligen vanligt att jorden bara är torr på ytan men blöt längre ner. 

Alla växter vill ha kärlek. Se till att plantera om dom varje år och ge näring under vår och sommar. Gröna växter älskar fukt så duscha dom med jämna mellanrum. Detta är särskilt viktigt under vinterhalvåret då våra svenska hem är väldigt torra under den perioden. 

Investera i en fin bok om krukväxter, det finns massor på marknaden. I butiken säljer vi boken 120 krukväxter av Minna Mercke Schmidt

Har du frågor om skötselråd finns vi alltid till hands för att svara på era frågor!

img_1189.jpg